Een bijzonder communicatie momentje.


Afgelopen week kwam er een mooi voorbeeld momentje wat betreft communicatie met autisme. Mijn zoon die zich nu nog al bezig houdt met Rusland en Oekraïne vertelde voor het naar bed gaan hoe spannend hij het allemaal vindt en dat we maatregelen moeten nemen voor het geval Nederland betrokken raakt. Uiteraard ben ik hier even op in gegaan. Uiteindelijk na ons gesprek vertelde ik hem dat ik tijdens de meditaties van Michael Pilarczyk had geleerd dat je voor het slapen gaan beter met positieve gedachtes bezig kan houden omdat je onderbewuste anders de hele nacht met de negatieve gedachtes bezig zijn. Vervolgens stapte ik mijn bed in en twijfelde nog even of ik een meditatie wilde luisteren en besloot toch zonder te gaan slapen. En ja hoor ik kreeg een akelige nachtmerrie waarbij mijn zoon in mijn droom op de fiets naar het winkelcentrum ging en er vervolgens een bom ontplofte. In paniek en met enorme angst schoot ik wakker. Ik ben even mijn bed uitgegaan om bij te komen van deze nare droom om vervolgens weer rustig verder te kunnen slapen. De volgende dag verteld ik mijn zoon over mijn nachtmerrie en dat ik geen meditatie had geluisterd en dus met de laatste negatieve gedachtes in slaap was gevallen. Mijn boodschap was dus ook dat het goed is om voor het slapen positieve gedachtes te hebben. Achteraf blijkt dat mijn zoon met ass die soms de taal erg letterlijk kan nemen alleen gehoord heeft dat wanneer hij naar het winkelcentrum gaat fietsen dat er dan een bom ontploft. Oepss er is weer werk aan de winkel voor mij. Ik heb wat recht te zetten. Ik wilde dit communicatie momentje even delen omdat het niet alleen bij mijn zoon met ass gebeurd dat hij de taal letterlijk neemt en zijn eigen boodschap oppikt. Dit gebeurd dus bij veel kinderen en volwassenen met autisme. En dat kan weer voor veel angst en spanning zorgen.